Activitatea

Noastra ?

SASTIPEN are ca principale domenii de interes analiza și dezvoltarea politicilor de sănătate, precum și strategii și intervenții de sănătate publică, în special în comunitățile cu romi, în vederea îmbunătățirii stării de sănătate a membrilor acestei minorități. În același timp, Sastipen are un interes deosebit în promovarea sănătății și schimbarea comportamentelor, precum și în dezvoltarea comunitară a grupurilor defavorizate din România.

proiecte programe

organizatia Sastipen dezvolta si implementeaza o serie de programe si proiecte inovative bazate pe nevoile reale, gandite sa produca schimbare pe termen lung

Politici Publice

ncepand cu anul 2015, Sastipen a realizat  o serie de recomandari de politica publica la nivel judetean si local, determinand Consiliile Judetene si Consiliile Locale sa se implice in procesul de realizare de planuri de actiune in domeniul incluziunii romilor bazat pe nevoile reale

formare si mediere sanatate

Programul de mediere sanitara este o prioritate permanenta pentru echipa Sastipen, organizand de cursuri de formare atât pentru mediatorii sanitari, cât și pentru coordonatorii locali.

studii cercetare

Incepand cu anul 2015, Sastipen a realizat  o serie de recomandari de politica publica la nivel judetean si local, determinand Consiliile Judetene si Consiliile Locale sa se implice in procesul de realizare de planuri de actiune in domeniul incluziunii romilor bazat pe nevoile reale

Misiunea Noastra

Asociatia SASTIPEN – Centrul Romilor pentru Politici de Sănătate, înființata în 2007, este o organizație neguvernamentală care promovează dialogul social, participarea și implicarea comunității în structurile decizionale privind politicile de sănătate publică a cetățenilor romi și ne-romi și ale cărei domenii de interes sunt: analiza si dezvoltarea politicilor de sanatate; strategii și intervenții de sănătate publică, în special în comunitățile cu romi, în vederea îmbunătățirii situației socio-sanitare a membrilor acestei minorități; dezvoltarea comunitară a grupurilor defavorizate din România.

Advocay și Politici Publice

Prin actiuni de comunicare publica, prin organizarea de conferinte si seminarii care au tratat problematica accesului romilor la serviciile de sanatate publica, prin atragerea de sustinatori si parteneri, prin organizarea de intalniri de lucru cu expertii si decidenti din cadrul Ministerului Sanatatii si Agentiei Nationale pentru Romi, Sastipen a reusit sa determine factorii responsabili sa preia recomandarile propuse in domeniul sanatatii romilor si sa le includa in noua strategie a Guvernului Romaniei, respectiv Hotărârea Guvernului nr. 1.221/2011.

Studii Cercetare

Cercetatorii Sastipen analizeaza comunitatile vulnerabile cu romi utilizand un mixt de metode de cercetare care scot in evidentat atat dimensiunea problematicii analizate (cati oamenii sunt afectati de probleme) cat si dimensiunea calitativa ( analiza in detaliu a problemelor si ce se poate face realist pentru solutionarea acestora). Exemple de studii care scot in evidenta aceste aspecte sunt studiile care au stat la baza fundamentarii proiectelor de dezvoltare comunitara construite in parteneriat cu autoritatile locale.

Formare și mediere sanitară

Inca de la infiintare programul de mediere sanitara este o prioritate permanenta pentru echipa Sastipen,care a avut un rol important în procesul de implementare a acestui program prin monitorizarea procesului de transfer al responsabilitatilor de la DSP Judetene catre angajatorii locali, prin oferirea de asistență tehnică în procesul de gestionare a programului la nivel local, prin realizarea de rapoarte de monitorizare si evaluare a activitatilor de mediere sanitara dar si prin  organizarea de cursuri de formare pentru mediatorii sanitari și coordonatorii locali.

Echipa Noastra

Andreea CHIRIAC

Andreea CHIRIAC

Andreea Chiriac, este o expertă de etnie romă, vorbitoare de limbă romani, specializată în management organizațional și implementarea de programe și proiecte în domeniul cultural, educațional, împuternicirea femeilor și tinerelor rome. Andreea Chiriac a crescut în comuna Calvini, jud. Buzau și si-a dezvoltat cariera profesională în București. Absolventă a Facultății de Limbi și Literaturi Străine, specializarea “Romani Hindi”, mentor în cadrul a diverse programe și fost beneficar al activităților de mentorat. Deține o experiență de peste 8 ani în domeniul mentorat, egalitate de șanse, nediscriminare, implementarea de proiecte europene destinate grupurilor vulnerabile și facilitare comunitară pentru incluziunea socială a comunităților cu romi. În prezent coordonează programul de mediere sanitară.
Ada SIMION

Ada SIMION

Simion Ada Maria, a dobandit experienta de lucru cu clasele speciale pentru copiii cu autism si in cadrul activitatilor pentru copii, ateliere de pictura, comunicare prin arta, socializare, informare si sprijin, experienta in implementarea de programe si proiecte ce promoveaza egalitatea de sanse si nediscriminarea adresate grupurilor vulnerabile, in domenii medicale, precum prevenirea si screeningul cancerului de col uterin si cancerului colorectal. In prezent lucreaza la asociatia Sastipen si este studenta la programul de licenta Psihologie din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, din Bucuresti.
Geanina RADULESCU

Geanina RADULESCU

Geanina Rădulescu, este o expertă de etnie romă, vorbitoare de limba romani, specializată în management organizațional și implementarea de programe și proiecte în domeniul dezvoltării comunitare. Membru fondator al centrului educațional Happy Time for Kids, Geanina Rădulescu a crescut în comuna Barcea, jud. Galați și-a dezvoltat cariera profesionala în Bucuresti. Absolventă a studiilor de master în domeniul Probatiune din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, absolventă a Facultății de Sociologie și Asistență Socială – Universitatea din Bucurști. Deține o experiență de peste 10 ani în domeniul educației inclusive, implementarea de proiecte europene destinate grupurilor vulnerabile și facilitare comunitară pentru incluziunea socială a comunităților cu romi.
Dr. Georgel RADULESCU

Dr. Georgel RADULESCU

Georgel Radulescu, doctor în sociolgie, psihoterapeut, este un expert de etnie roma, specializat în domeniul politicilor publice de sănătate și incluziune socială a romilor, precum și în psihoterapie integrativă. Membru fondator al programului de pshihoterapie UNDERMASCULIN-ity, Georgel Radulescu a crescut în orașul Brăila și       și-a dezvoltat cariera profesională în București. A absolvit Universitatea București – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială  și, și-a făcut doctoratul în sociologie la Școala Doctorală din cadrul Universității București. De asemenea, a absolvit un master în politici publice de dezvoltare și a absolvit diferite cursuri de formare în domeniul advocacy, formarea formatorilor, metode și tehnici de cercetare sociologică, dezvoltare comunitară și drepturile omului. în prezent prestează servicii de consiliere psihologica în cadrul propriului cabinet.
Marius Alexandru RADULESCU

Marius Alexandru RADULESCU

Marius Radulescu, este un expert de etnie romă, specializat în management organizațional și implementarea de programe și proiecte în domeniul incluziunii sociale a membrilor comunităților vulnerabile. Membru fondator al companiei Social Impact Innovation, Marius Radulescu a crescut în Braila și si-a dezvoltat cariera profesionala în Bucuresti. Absolvent al studiilor de master în domeniul Politici Sociale Europene din cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, Universitatea din București, absolvent al Facultății de Sociologie si Asistenta Sociala –Universitatea din București. Deține o experiență de peste 10 ani în managementul organizațional, implementarea de proiecte europene destinate grupurilor vulnerabile și acordarea de servicii integrate populației defavorizate.
Nicoleta FILIP

Nicoleta FILIP

Nicoleta este o expertă de etnie roma, specializata în asistență medicală, angajată ca asistent medical la Spitalului Clinic CF nr. 2 București, secția cardiologie.  S-a născut şi crescut în Bucureşti și are experiență ca voluntar la Serviciul de Ambulanţă.   Detine o experiență de peste 5 ani în domeniul de activitate și a participat la diferite seminarii/conferințe internaționale care au contribuit la dezvoltarea ei profesională. Datorită dorinței de a lucra în domeniul medico-social, in perioada studentiei, alaturi de alti tineri romi studenti la scolile de medicina, a participat la un program de dezvoltare personala organizat de Asociația Sastipen, program care a contribuit la dezvoltarea ei personala și profesională.
Ionela Mariana ZAHARIA

Ionela Mariana ZAHARIA

Mariana este o experta de etnie roma, activa in departamentul de educatie pentru sanatate al organizatiei Sastipen. Este absolventă a Facultății de Drept și Știinte Administrative, din cadrul Universității ”Ovidius” Constanta, specializarea drept administrativ. S-a nascut in localitatea Fetesti, Ialomita  si primele experiente profesionale le-a avut in cadul unui proiect gestional de Consiliul Local Fetesti care au presupus activitati de instruire a tinerilor romi în exercitarea drepturilor, a responsabilitatilor si promovarea comportamentului participativ, implicarea activă în promovarea acțiunilor de voluntariat și de responsabilizare în cadrul campaniei ”Și tu poți să te implici, donează!”. Tot in parcursul profesional, Mariana s-a implicat activ în activități de educație formală şi informală în cadrul Centrului de zi pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii “Sfântul loan Botezătorul” al Asociației Serviciul de Ajutor Maltez în România, sucursala Bucureşti.
Mihai OANCEA

Mihai OANCEA

Mihai este un expert de etnie romă, vorbitor de limba romani, specializat în management organizațional și implementarea de programe și proiecte în domeniul cultural, educațional, implicarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor. Mihai a crescut în comuna Izvoru, jud. Argeș si, si-a dezvoltat cariera profesională în București. Absolvent a Facultății de Inginerie și Management în Dezvoltare Rurală din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, si a programului de masterat „Management și Audit Intern”. Mentor în cadrul a diverse programe și fost beneficar al activităților de mentorat. Deține o experiență de peste 5 ani în domeniul mentorat, egalitate de șanse, nediscriminare, implementarea de proiecte europene destinate grupurilor vulnerabile și facilitare comunitară pentru incluziunea socială a comunităților cu romi.
Andreea MOSCOVICI

Andreea MOSCOVICI

Andreea este o expertă specializată în management organizațional și implementarea de programe și proiecte în domeniul dezvoltării comunitare. Andreea Moscovici, a crescut în comuna Mănăstirea Cașin, jud. Bacău și, și-a dezvoltat cariera profesională în București.  Absolventă a Facultății de Biologie la Universitatea Al.I.Cuza, Iași și a Școlii de Asistenți Medicali la Școala Postliceală “Carol Davila”, București.  Deține o experiență de peste 10 ani în managementul organizațional, implementarea de proiecte europene destinate grupurilor vulnerabile și acordarea de servicii integrate populației defavorizate.
Anda STAICU

Anda STAICU

Anda, este o experta in managementul resurselor umane si colaboreaza cu Sastipen inca din anul 2011. Chiar daca este responsabila de componenta de resurse umane a organizatiei, Anda este una dintre persoanele cheie din cadrul depatramentului administativ si resursa echipelor responsabile de managementul proiectelor implementate de Sastipen. Detine o experiență de peste 23 ani în domeniul de activitate și a participat la diferite seminarii/conferințe nationale care au contribuit la dezvoltarea ei profesională.